Android Neden Kasar? Android Temizleme Yöntemleri

Android işletim sistemi yapısı gereği kısa süre içerisinde dolabilir ve zaman içerisinde daha fazla kasabilir, takılabilir ve daha büyük işlemlerde çökme sorunları yaşanabilir. Bir işletim sisteminin yapısı gereği açık kaynak kodlu olması durumunda dışarıdan yüklenen uygulamalar cihaza virüs bulaştırabilir ve bunun sonucunda cihazda daha büyük güvenlik sorunlarının yanısıra çökme ve donma sorunları da yaşanabilir.

Android kasma sorunu yaşayan kişilerin yapması gereken bazı işlemler bulunurken, bu işlemler arasında özellikle bazıları oldukça önemli ve Android kasma çözümü olarak uygulanabiliyor.

Android takılma sorunu çözümü için aşağıdaki adımları uygulayarak cihazınızda yaşanan Android kasma sorununu çözebilirsiniz.

Cihazınızı Tarayın

Android cihazlarda zaman içerisinde yaşanan log kayıtlarının birikimi ve fotoğraf ve diğer dosyalardan silinmesine rağmen cihazda çeşitli kalıntılar olabilir. Bu durum cihazın hafızasında dolmalara neden olarak kısa süre içerisinde dosyaların kalıntılarından dolayı cihaz daha yavaş çalışmaya başlayabilir.

Cihazınızdaki kalıntıları temizlemek için Clean adındaki herhangi bir uygulamayı yükleyerek cihazınızı tarayabilir ve ardından cihazınızda gereksiz dosyaların olup olmadığını anlayabilirsiniz. Android cihazınızda bu tarama işleminin ardından cihazınızda gereksiz olabilecek tüm dosyaları kaldırmak cihazın hafızasındaki yükü azaltacağı gibi aynı zamanda RAM ve diğer teknik donanımlara binen yükü azaltabilir ve cihaz bu sayede daha hızlı çalışanilir. Ancak tek bir yöntemle cihazınızı hızlandırmak mümkün olmayabilir ve cihazdaki gereksiz dosyaları temizlemek bile Android kasma çözümü için yeterli olmayabilir.

Animasyonları Kapatın Veya Azaltın

Android işletim sistemli cihazlarda takılma sorunu çözümü için en büyük etkenlerden bir tanesi de cihazın animasyon ayarlarından kaynaklanıyor. Eğer çeşitli animasyon ayarları açıksa cihazda daha fazla RAM ve benzeri donanımlara yük bindiği için sonucunda cihaz kasma ve takılma sorunları meydana gelebiliyor.

Bu durumu engellemek için animasyonları en düşük seviyeye getirmek veya mümkünse tamamen animasyonları kapatmak fayda sağlayabilir. Animasyonların açık kalması durumunda seviyeyi en düşüğe ayarlamak cihazda uygulamaların açılması sırasında oluşan gecikmeyi ve takılmayı en düşük seviyeye indirebilir.

Antivirüs Taraması Yapın

Android cihazlarda virüs ve benzer durumlar olabilir ve bu durum sizin ne kadar dikkat etseniz bile cihazınızı etkileyebilir. Cihazınızda virüs olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak antivirüs taraması yapabilir ve kasma ve donma sorunlarının bu sebeple olup olmadığını kısa bir süre içerisinde kolayca anlayabilirsiniz.

Ancak antivirüs taraması yaparken cihazınızdaki tüm dosyaların taranmasına izin vermeyi unutmayın ve Avast gibi güvenilir bir antivirüs uygulaması kullandığınızdan emin olun. Eğer herhangi bir virüs cihazda tespit edilirse bu durumda cihazdaki o dosyayı kaldırın veya antivirüs uygulamasından direkt olarak cihazınızı temizlemesi için gerekli adımları takip ederek virüsü cihazınızdan uzaklaştırın.

Antivirüs taraması yaptıktan sonra cihazınızda bu uygulamanın kalması eğer düşük teknik özelliklere sahip bir Android cihaz kullanıyorsanız herhangi bir sorun olmasa bile kasmasına neden olabileceğinden cihazdan antivirüs uygulamasını kaldırın veya derin uyku moduna alarak cihazın kasma ve benzer sorunlarını engelleyin.

Cihaz Ayarlarını Kontrol Edin

Android telefon sahiplerinin en büyük sıkıntılarından bir tanesi performans ayarlarını yapmamak. Cihazın performans ayarlarından özellikle yüksek performans seçeneği seçilmediğinde cihaz pil tasarrufu ve benzeri durumlar nedeniyle kısa süre içerisinde kasma ve takılma sıkıntıları gibi sorunlara yol açabilir. Pil ayarlarından düşük güç modu gibi modlar tercih edilirse cihaz işlemci ve diğer teknik donanımları mümkün olduğunca az ve en düşük seviyede kullanacağı için daha fazla donma sorunu yaşayabilir. Mümkün oldukça cihazın pil ayarlarından yüksek performans sağlayacak pil ve güç modlarını tercih etmek hız beklentisini en üst seviyede karşılayacak ve olası beklenmedik donma gibi sorunları engelleyecektir.

Ancak bu noktada cihazın yüksek performans modu seçildiğinde bu sorunlar engellense bile ortaya çıkabilecek bir diğer sorun pil konusunda olabilir. Pil tasarrufu modu kullanılmadığında cihazın kasma ve donma sorunları azalırken, ekran süresi yani batarya performansı düşebilir. Daha sık şarj ihtiyacı ortaya çıkabileceği için özellikle düşük batarya seviyelerinin olduğu ve şarja erişiminizin olmadığı durumlarda pil tasarrufu modunu kullanabilirsiniz.

*Kasma ve takılma sorunu çözümleri tüm bu yöntemlere rağmen düzelmiyorsa cihazınızın ömrü tamamlanmış olabilir. Son seçenek olarak fabrika ayarlarına sıfırlamak ve cihazı tamamen yeniden kurmak bir çözüm olabilir. Cihazınızda hafıza kartı varsa bu durum kasma ve takılmaya sebep olabileceği için çıkarıp denemeyi deneyebilirsiniz.

Related posts

iPhone 11 Alınır Mı 2024?

Telefon Çok Isınıyor Çözümü

iPhone Yavaşlama Çözümü