Daha İyi Fotoğraf Çekmek İçin İpuçları

Hepimiz artık hayatımızın birçok alanında çeşitli fotoğraflar ve videolar çekiyoruz ve bunu zaman zaman gün içerisinde defalarca kez yapabiliyoruz. İyi fotoğraf çekmek için ipuçları sayesinde çok daha güzel, daha canlı ve daha net fotoğraflar çekmek mümkün.

Fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gerekenler, adımlarına dikkat ederek hem fotoğrafınızın kalitesini yükseltebilir, hem de sosyal medya ve diğer çeşitli internet sitelerinde daha iyi etkileşim elde edebilirsiniz.

Kameranızı Silerek Başlayın

Eğer kameranızda herhangi bir koruyucu varsa fotoğraflarınız doğrudan gözle görülür bir şekilde bile daha az canlı ve bulanık çıkabilir. Fotoğraf çekimi sırasında kameranızda varsa herhangi bir koruyucuyu çıkarmak her zaman daha canlı ve daha net fotoğraf çekmek için olmazsa olmaz olacaktır. Günümüzde mevcut olan kameralar çok güçlü camlardan yapıldığı ve gerçek cam olduğu için herhangi bir hasar alması kamera koruyucu olmasa bile çok zor olabilir.

Kameranızın koruyucu ile koruyucusuz çektiği fotoğraflar arasında en iyi koruyucu kullanılsa bile oldukça büyük fark olabilir.

Kamera Lensini Silin

Bir diğer önemli ve hatta en önemli adım ise kamera lensinin fotoğraf veya video çekiminden önce silinmesi gerekliliği. Kamera lensleri sürekli olarak elimizde, cebimizde ve masada durması nedeniyle pislenebilir ve tozlu hale gelebilir. Toz ve pislik çekilecek olan fotoğrafın kalitesini büyük oranda bozabilir ve toz parçalarından dolayı net odaklama yapmak kamera için mümkün olmayabilir. Bunu engellemek için her zaman fotoğraf çekiminden hemen önce kamera lensinizi güzel bir şekilde toz bırakmayacak ve kuru bir bez ile silmek veya bunun için özel üretilmiş olan mikrofiber bezler ile lensinizi parlatmak en iyi fotoğraf çekim ipuçları arasında olmazsa olmaz. 

Kamera lensini temizlerken asla herhangi bir sıvı kullanmayın veya asla aşındırı bezler gibi sert maddeler ile kameranızı temizlemeyin. Kameranızı temizleme aşamasında dikkat etmeniz gerek. Kameranızı temizlerken ne kadar iyi bez kullanırsanız kullanın, hiçbir zaman çok güç uygulamamaya dikkat edin.

Kamera Ayarlarını Kurcalayın

Birçok kişi doğrudan kameranın kendi yaptığı otomatik ayarları kullanıyor ve sonucunda istediği kaliteye ulaşamıyor. Doğru fotoğraf çekmek için yapılması gerekenler arasında ilk sırada önce kamera ayarlarının yapılması olmalı. Kamera ayarları sadece pozlama ve netlik değil, aynı zamanda çözünürlük gibi birçok farklı ayarı içerdiği için boş zamanınızda özellikle kameranın standart ayarlarını en yüksek seviyede netlik sağlayacak şekilde ayarlayın. Kameranızın ayarlarını yaptıktan sonra her çekim sırasında derinlik, netlik ve pozlama gibi ayarları kontrol edin ve en iyi sahne ortamını yaratın.

Fotoğraflarınızın ve videolarınızın kalitesini korumak için mümkün olan her zaman doğrudan cihazın flaş ışığını kullanmaktan kaçının. Cihazın flaş ışığı kameraya çok yakın konumda olması ve çekim ayarlarını doğrudan etkilemesi nedeniyle kullanıldığında asla çok net fotoğraflar elde etmek mümkün değil. 

Işıklandırmaya Dikkat Edin

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise ışıklandırmaya dikkat etmeniz gerektiği yönünde. Eğer doğru ışıklandırma yoksa, fotoğraflarınızın kalitesi istenen en iyi seviyede olmayabilir. Işıklandırma konusunda özellikle dikkat edilmesi gerekenler her zaman gün ışığının en iyi ışık olduğunu bilmek olmalı. Gün ışığı her daim iç ortam aydınlatmasına göre doğal bir ışık olduğu için fotoğrafların daha kaliteli ve net çıkmasını sağlayacak, yansıma ve parlama gibi durumlar böyle bir ortamda hiçbir zaman sorun olmayacaktır.

Ev ortamı veya dışarıda akşam saatlerinde fotoğraf çekilirken ise kameranın açısına ve ışığın yönüne dikkat ederek hareket etmek gerekiyor. Birçok sosyal medya fenomeni bir fotoğraf çekebilmek için zaman zaman saatlerini harcarken, bu sayede ışığın ve kameranın doğru açısını bulmak mümkün olabiliyor.

Birden Çok Mod Deneyin

Kameranızdan en iyi verimi elde edebilmek için bir diğer adım ise kamera modları arasında geçiş yapmak ve farklı kamera modlarını denemek olmalı. Eğer ki kameranızın çeşitli modlarını farklı ortamlarda denerseniz hangi ortamda hangi modun en iyi şekilde fotoğraf çektiğini anlayabilirsiniz.

Kamera modları aradında özellikle arka planı bulanıklaştırmak için portre modunu kullanabilir, sahne modları arasında çeşitli sahne modlarını kullanabilir, uzak bir nesneyi çekerken en yüksek yakınlaştırmayı kullanmak yerine 2x veya 5x gibi daha iyi çözünürlüğü koruyan yakınlaştırma seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Related posts

En İyi Tablet Markaları 2024

Powerbank Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

En Çok İnternet Tüketen Uygulamalar