Discord Engellenebilir

by Cankat Biltekin
0 yorum 5 görüntüleme

Dünyada çok sayıda oyuncu tarafından aktif olarak kullanılan ve gün geçtikçe kullanıcı sayısında büyük artışların yaşandığı Discord için yeni bir erişim engeli getirilebileceği iddia edildi.

Türkiye’de son dönemde özellikle istenmeyen olayların Discord adlı platform üzerinden gerçekleşmiş olması, kullanıcıların veri ve gizlilik konusunda sorun yaşamasa bile 3. Taraf kişilere yönelik eylemlerde gizlilik ve güvenliğin ihlal edilmesinin erişim engeline neden olabileceği iddia edildi.

Henüz Resmi Açıklama Yok

İddialar sosyal medyada yer alırken, henüz erişim engelinin uygulanıp uygulanmayacağına dair hiçbir resmi açıklama yapılmış değil.

Ancak Discord adlı platformun Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmuyor ve dünya çapında bilinen bir site olarak tanınıyor. Platform, hükümetlerden gelen taleplere yanıt veriyor ancak tatsız olayların yaşanmış olması nedeniyle engellenmesinin de an meselesi olabileceği iddia edilmekte.

Discord ve benzer platformlar sayıca fazla olmasına rağmen, özellikle son dönemde birçok olayın bu platform üzerinde yaşanması ve basında çok sık gündem olmaya başlaması nedeniyle ortaya çıkmış durumda. Platform yetkilileri de kınu hakkında herhangi bir açıklama yapmış değiller.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.