Yapay Zeka ABD Seçimlerini Etkiledi

by Cankat Biltekin
0 yorum 2 görüntüleme

ABD’de yapılmasına az bir zaman kalan başkanlık seçimlerini yapay zeka etkiledi. Dünyanın en büyük ekonomisi ve teknolojik gelişmeler açısından olmazsa olmazı kabul edilen ABD’de yapay zeka kaynaklı seçim tehditleri ortaya çıktı.

Çok sayıda kişinin etkilendiği Milton Kasırgası sonrasında bazı bölgeleri sel basmış ve birçok yerde yıkım oluşmuştu. Bu bölgelerde yaşanan trajedi ve hasar sonrası ABD Başkanı Joe Biden’ın kasırga bölgesine gideceği açıklanmış ancak net bir tarih verilmemişti.

Trump Daha Önce Gitti!

Ancak yapay zeka sayesinde Trump destekçileri tarafından sosyal medyada, Trump bölgeye gitmemiş olmasına rağmen dize kadar suya batmış ve insanlarla konuştuğu sahneler resmedildi ve bunlar sosyal medyada servis edildi.

Eski Başkan Trump’ı kasırga bölgesinde çalışma ve yardım edermiş gibi gösteren bu görsellerin bazı seçmenlerin oy planlarını etkilediği ve özellikle bölgede büyük bir tartışmaya neden olduğu belirtilirken, Başkan Adayı Kamala Harris’ın ise bu tür görüntülerinin olmamasının aleyhine kullanılabileceği iddia edildi. 5 Kasım’a kadar yapay zeka kaynaklı tehditlerin daha fazla artması bekleniyor.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.