iPhone Yetersiz Depolama Alanı Çözümü

by Cankat Biltekin
0 yorum 9 görüntüleme

iPhone sahiplerinin yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi olan yetersiz depolama alanı sorunu son yıllarda artan depolama alanına rağmen çözülmüş değil. 

Artan sayıda kullanıcı yetersiz depolama alanı şikayetiyle ne yapacağını merak ederken, bazı kullanıcılar ise bu sorunun çözümünü ararken çaresiz kalabiliyor. Apple iPhone yetersiz depolama alanı sorunu genellikle çok yüksek boyutlu dosyalar ve uygulamalar ile cihazın dolmasından kaynaklanırken, bazen ise tek bir uygulama sistemdeki depolama alanının büyük bir kısmını kaplayabiliyor.

Yetersiz depolama alanına sahip olan kullanıcılar cihazlarının kısa süre içerisinde defalarca kez hata verdiğini, yavaşladığını ve bazı uygulamaların çalışmayı durdurduğunu belirterek sorunun çok büyük ve cihazı kullanılamaz hale getirdiğini belirtiyor.

iPhone depolama alanı yetersiz çözümü için yapılabilecek birçok yöntem var o yöntemlerden en önemlilerini sizler için araştırdık.

Önce Depolama Alanını Kontrol Edin

Cihazınızda en çok depolamaya neden olan, yani en fazla yer kaplayan uygulamalar ve oyunları cihazın ayarlar bölümüne girdikten sonra Genel ve ardından iPhone Saklama Alanı seçeneğine bastıktan sonra görebilirsiniz. Burada cihazın kalan depolama alanı ve ne kadar hangi uygulama tarafından depolama alanı tüketildiğini görebilirsiniz.

Eğer bir uygulamanın çok yüksek depolama alanı tükettiğini görürseniz uygulamanın üzerine tıklayarak ne kadar depolama ve ne için depolama alanı tükettiğini görebilirsiniz. Eğer sisten kalıntıları gibi önbellek kaynaklı yüksek depolama alanı tüketiyorsa o uygulamayı silip yeniden yüklemek büyük oranda hafıza kazanmanıza yardımcı olabilir. Bu noktada bir uygulamanın Belgeler ve Veriler kısmında yazan depolamasını dikkate almak gerekiyor. Eğer belgeler ve veriler olarak yazan kısım çok yüksek alan tüketiyorsa bu uygulamanın önbellek ve çeşitli nedenlerle cihazda ekstra yer kapladığına işaret ediyor.

Bu durumla karşı karşıya kalırsanız cihazda yüklü bu tür uygulamaları tamamen silmek ve ardından yeniden yüklemek sorunun büyük ölçüde çözülmesine ve hatta uygulama performansının artmasını sağlayabilir.

iCloud Depolama Kullanın

Apple’ın tüm verileri eşzamanladığı yer olan iCloud kullanımı sayesinde yetersiz depolama alanı sorunu çözümü için ilk adımı atabilirsiniz. iCloud depolama seçeneklerini kullanarak cihazda yüzlerce GB’a varacak kadar bile ekstra alan açabilir ve cihazın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. iCloud depolama alanını açtıktan hemen sonra başta Fotoğraflar uygulamasında yer kaplayan fotoğraf ve videolar olmak üzere birçok ses dosyası bile iCloud’a yüklenebilir ve bunların cihaz hafızası yerine Apple sunucularında depolanmasını sağlayarak yer açabilirsiniz.

Bu noktada bir konuya dikkat etmekte fayda var. Apple iCloud saklama alanında fotoğraf ve videolar saklanması durumunda bunlar cihazdan silinmeyecek ancak internet olmadığı zamanlar bu fotoğraflar net bir şekilde cihaza indirilmemiş olacağı için görüntülenemeyecek. Veya bu noktada herhangi bir iCloud’a yüklenmiş olan video doğrudan cihazda değil artık bulut depolama sisteminde yer alacak olduğu için o videoyu internetin kapalı olduğu veya hattınızın çekmediği bir yerde izlemek istediğiniz zaman izleyemeyecek veya başkalarıyla doğrudan veya dolaylı olarak paylaşamayacaksınız.

iCloud depolama alanı kullanarak tüm telefonunuzu yedekleyebileceğiniz gibi, depolama alanı sorununu en hızlı şekilde bu yöntemle çözebilirsiniz.

Google Fotoğraflar Kullanın

iCloud yerine farklı bir iPhone yetersiz depolama alanı çözümü mevcut. Bu yöntemde de fotoğraf ve videoların yani cihazlarda en büyük yeri kaplayan iki dosyanın bulut sunucuna yüklenerek yer açılması sağlanabilir.

iCloud alternatifi olan Google Fotoğraflar uygulamasını cihaza indirerek tüm fotoğraf ve videolarınızın orijinal veya değiştirilmiş kalitede Google sunucusuna yüklenmesini sağlayabilir ve yedeklenen fotoğraf ve videoları cihazdan silerek büyük oranda hafıza kazanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta cihazdan fotoğraf ve videoları silerken Google Fotoğraflar uygulamasına dikkat etmek ve dosyaların yedeklendiğinden emin olmak gerekiyor.

Google Drive Kullanabilirsiniz

Fotoğraflar ve videolar dışında eğer ses kaydı ve notlar cihazda çok yer kaplıyorsa bir iCloud alternatifi olarak Google Drive uygulamasını kullanabilirsiniz. Google Drive sayesinde tüm dosyalarınızı güvenle Google sunucularında depolayabilir ve depolama alanı yetersiz sorunu için en etkili çözümlerden bir tanesini elde edebilirsiniz.

Google Drive depolama çözümleri tamamen ücretsiz olmasa da büyük oranda belirli bir depolama alanı kullanıcılar için herhangi bir ücret ödemesine gerek kalmaksızın doğrudan Google tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Eğer çok fazla alana ihtiyacınız olacaksa bu durumda Google tarafından ücretli Fotoğraflar ve Drive depolama çözümleri sunulmakta.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.