İnternetin Geçmişini Gösteren Site Açıldı

by Cankat Biltekin
0 yorum 5 görüntüleme

İnternet sitelerinin geçmişini gösteren ve dünyada bir başka örneği bulunmayan Internet Archive adlı internet sitesi geçtiğimiz hafta siber saldırılara maruz kalmış ve ardından platformun herhangi bir şekilde veri sızıntısı yaşamadığı açıklanmıştı.

Ardından ise yeni bir açıklama yapılmadan yapılan siber saldırı girişimi sonucunda Internet Archive tamamen devre dışı kalmış ve internet kullanıcıları web sitesine girmeye çalıştıklarında hata almaya başlamıştı.

Sızıntı Olduğu Doğrulandı

Bugün Internet Archive tamamen erişime açıldı ve yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta yaşanan siber saldırı sonucunda platformda kullanıcı verilerinin ele geçirildiği ve şifre gibi, kullanıcılara ait olan tüm verilerin siber saldırganlar tarafından ele geçirildiği doğrulandı.

Geleceği konusunda bazı soru işaretlerinin olduğu internet sitesi, geçmişe dair herhangi bir internet sitesinin o anki görüntüsünü kaydediyor ve bu görüntüler uzun yıllar boyunca sunucularda silinmeden saklanıyor. Artan sayıda veri boyutu ve yasal süreçlerden kaynaklanan sorunlardan dolayı platformun erişime açık olarak ne kadar süre ayakta kalabileceği bazı soru işaretlerine neden olmakta. Platform herhangi bir sitenin sadece halka açık verisini göstermesine rağmen telif sıkıntıları ile karşı karşıya.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.