Netflix Üye Sayısı Ve Kazancı Açıklandı

by Cankat Biltekin
0 yorum 5 görüntüleme

Netflix tarafından yayınlanan 3. Çeyrek finansal rapora göre şirketin milyar dolarlık gelir elde ettiği ortaya çıktı. Son dönemde birçok kullanıcıdan olumsuz eleştiriler alan ve yeterince içerik sunmadığı için eleştirilen Netflix, son aylarda platforma eklenen eski dizilerin yeni sezonlarının çok geç kaldığı şikayetleri ile de gündemde.

Ancak tüm bu şikayetlere rağmen neredeyse hiçbir alternatifi olmayan platform, bugün itibariyle açıklanan son raporlarda 280 milyondan daha fazla kullanıcıya sahip ve aktif kullanıcı sayısı 300 milyona yakın.

9.8 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Netflix finansal raporunda 3. Çeyrek rakamları da açıklandı. Şirket buna göre bir kullanıcıdan ortalama 17 dolar kazanırken, şirketin üçüncü çeyrekte üç aylık geliri tam 9.8 milyar dolar olarak açıklandı.

Ortalama üç aylık süre içerisinde en az 5 milyon yeni üyenin Netflix’e katıldığı açıklanırken, bu sayının gün geçtikçe daha fazla artış gösterdiği ve son dönemde eklenecek Squid Game yeni sezonu ile daha fazla artması beklenmekte. Bazı dizilerin çok fazla popüler olması nedeniyle dönem dönem çok daha fazla üye çeken şirketin gelirlerinin bir sonraki çeyrekte daha fazla artması ve kullanıcılarının sayısında da artış yaşanması beklenmekte.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.