Apple, Android ile Uyumlu Bir Apple Watch Üretmeyi Düşünmüştü Ancak Vazgeçti

by Techxir
0 yorum 46 görüntüleme
Apple Watch

Apple, ABD Adalet Bakanlığı ile monopol davası nedeniyle mücadele ederken, Android ile uyumlu bir Apple Watch geliştirmek için birkaç yıl çalıştığını ancak fikri terk ettiğini ortaya koyuyor.

Kurumlar ve hükümetlerin, teknoloji devlerinin hegemonyasından yeterince bıktığı görünüyor. Son zamanlarda, bu devler giderek artan sayıda ve genellikle davalara kadar giden şikayetlerle karşı karşıya kalıyorlar. Apple da bu durumdan etkilenenler arasında. Bazen, özellikle iCloud gibi belirli bir hizmet hedef alınıyor. Apple Music de, tam anlamıyla bir monopol suçlamasıyla karşı karşıya kaldı ve şirket 1,8 milyar avro para cezasına çarptırıldı.

En son dava ise markanın sembolik ürünü olan iPhone’u hedef alıyor. Bu, ABD Adalet Bakanlığı’nın kendisinin dava açtığı ve tarihi bir dava olarak göze çarpan bir durum. Duruşmalar başladı ve son yıllarda Apple’ın aldığı çeşitli kararları öğrenme fırsatı sunuyorlar. Bu kararlardan biri de Apple Watch akıllı saat ile ilgili.

Apple

Apple, Android ile Uyumlu Bir Saat Üretmeye Çalıştı Ancak Başarılı Olamadı

ABD Adalet Bakanlığı, Apple Watch’u monopol suçlamasını desteklemek için kullanıyor. “Apple’ın akıllı saati, Apple Watch, sadece iPhone ile uyumludur. Bu nedenle, Apple bir kullanıcıyı Apple Watch satın almaya teşvik edebilirse, bu kullanıcı için başka bir tür akıllı telefon satın almak daha pahalı hale gelir, çünkü bu kullanıcıyı pahalı Apple Watch’unu terk etmeye ve Android ile uyumlu yeni bir akıllı saat satın almaya zorlar” deniyor.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.