iPhone 16 Pro Max Maliyeti Belli Oldu

by Cankat Biltekin
0 yorum 4 görüntüleme


Apple’ın bu yıl tanıttığı iPhone 16 Pro Max modelinin üretim maliyeti ortaya çıktı. Şirket, her yıl tanıttığı cihazlarda AR-GE ve diğer masraflar düşülmeden hesaplanan brüt karlılık oranlarında cihaz başına ortalama %90’dan daha fazla brüt kar elde etmesiyle tanınıyor.

Apple’a yakın sızıntı kaynaklarına göre bu yıl tanıtılan yeni amiral gemisi iPhone 16 Pro Max modelinin maliyeti sadece 485 dolar olarak açıklandı. Ortalama 16.600 lira maliyete sahip amiral gemisi yeni modelin maliyeti önceki modellere göre ortalama 32 dolar artmış durumda.

Kamera Ve Ekran Maliyeti: 80 Dolar

iPhone 16 Pro Max modelinin en yüksek maliyetli iki parçası parça başına 80 dolarlık maliyetiyle kamera ve ekrandan kaynaklanıyor. 160 dolarlık bu iki parça dışında cihazın kalan parçaları daha ucuza imal edilirken, Türkiye’de 119 bin liraları aşan fiyatıyla cihaz dünyadaki en pahalı akıllı telefonlar listesinde yer alıyor.

Dünya çapında en bilindik akıllı telefon markaları sıralamasında ilk sırada yer alan Apple’ın üretim maliyetlerine işçi giderleri, üretim hattı giderleri gibi birçok gider ticari sır olarak belirtilip açıklanmadığı için eklenmiyor ve net maliyet bilinmiyor.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.