Discord: Erişim Sorunlarının Farkındayız

by Cankat Biltekin
0 yorum 8 görüntüleme

Son dönemde hararetli tartışmaların odağında ilk sırada kendisine yer bulan Discord’a geçtiğimiz günlerde Türkiye’de erişim engeli kararı alınmış ve ardından platforma VPN kullanmadan normal erişim yasaklanmıştı.

Bu kararın ardından özellikle büyük şirketlerin bile aktif olarak kullandığı Discord platformuna erişimin engellenmesi çalışanları da mağdur etmiş oldu. Kapalı bir platform olan bu tür uygulamalara doğrudan devletin erişemediğini belirten hükümet ise gerekli adımları atarak platformun engellenmesine karar verildiğini açıklamıştı.

Harekete Geçildi

Discord tarafından bugün yapılan açıklamada ise “Discord’a erişimde Türkiye ve Rusya’dan sorunlar olduğunun farkındayız ve ekibimiz bu konu hakkında bilgilendirildi. Gerekli tüm adımların atıldığından emin olabilirsiniz. Platformun kısa süre içerisinde yaşadığı bu sorunu gidermek için aktif olarak çalışıyoruz” açıklaması yapıldı.

Platformun ne zaman erişime açılacağı ve hükümet ile aktif bir iletişim halinde olunup olunmadığına dair hiçbir açıklama yapılmazken, artan sayıda şikayete rağmen diğer platformların erişime açık olup Discord’a erişimin engellenmesi birçok kullanıcıyı şaşırttı. Benzer olarak Telegram gibi gruplarda da sorunların yaşandığı ve engellenmesinin çok zor olduğunu belirten çok sayıda kullanıcı, erişim yasağı yerine önlemler ve tedbirlerin artırılması gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.