Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

by Cankat Biltekin
0 yorum 5 görüntüleme

Günümüzde en çok kullanılan ürünlerin başında gelen kulaklıklar giderek daha güçlü ses kalitesi ve ses yüksekliği ile gündemde kalırken, kulaklık alırken dikkat edilmesi gerekenler adımlarına dikkat ederek en iyi kulaklık modelleri arasında bütçe ve performans açısından en iyi kulaklığı seçebilirsiniz.

Kulaklık satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk sıralarda birçok farklı faktör bulunmakta ve bunlar özellikle kişinin beklentilerine göre büyük değişiklik göstermekte. Özellikle günümüzde onbinlerce kulaklık arasından karar vermek ve satın almak son derece zorlayıcı hale gelirken, bu aşamada dikkat edilmesi gereken ilk adım kullanıcının isteklerinden daha çok kulaklığın genel özellikleri ve kronik herhangi bir sorunu olup olmadığından geçiyor.

İlk: Kronik Sorunları Kontrol Edin

Eğer bir kulaklık satın alacaksanız yapmanız gereken belki en önemli şey, o kulaklık ile ilgili kullanıcı yorumlarını okumak ve kronik bir sıkıntısı olup olmadığını kontrol etmek olmalı. Mağazada bir kulaklığı denemek istediğiniz zaman hijyen sebeplerinden dolayı genellikle denemek mümkün olmazken, başka kullanıcıların yorumları bu konuda size fikir verebilir.

Özellikle bazı kulaklık modellerinin en büyük kronik sorunları arasında ergonomik sorunlar yer alırken, kulaklığın kulakta durmaması ve sık düşmesi, kulaklık şeklinin kafa ve kulaklık bölgelerinde acıya neden olması, çok fazla hızlı şarjının bitmesi ve sık sık bağlantı kesilmesi gibi sebepler en başta gelen kronik sorunlar olarak gösterilebilir.

Kulaklık satın alırken dikkat edilecek ilk adım olarak bu adımı asla atlamamak ve dikkat etmek gerekiyor. Kronik sorunu olan kulaklık modelleri kullanıcılarını özellikleri ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar gelişmiş tasarıma sahip olursa olsun memnun etmeyecek ve daha büyük masraflara sebep olacaktır. Bu konuda karar vermeden önce tek bir siteden değil, özellikle büyük e ticaret sitelerinden kullanıcı yorumlarını kontrol etmekte fayda var.

Bluetooth Sürümü

Bir kulaklık alırken en dikkat edilmesi gereken özellik günümüzde Bluetooth sürümü olabilir. Ne kadar gelişmiş Bluetooth sürümü kullanılırsa bir kulaklığın ses kalitesi o kadar iyi olabilir, batarya süresi daha uzun olabilir ve aynı zamanda daha uzun mesafelerde kesintiye uğrama riski daha düşük olabilir.

Eski Bluetooth sürümlerine göre yeni Bluetooth sürümleri hem daha güvenli, hem daha hızlı ve daha stabil olduğu için mümkün olduğunca en yüksek sürüme sahip en iyi kablosuz kulaklık modelleri tercih edilmeli.

Kulaklık alırken bu konuya dikkat etmemek, gelecekte büyük sorunlara yol açarak pişmanlık yaratabilir.

Gürültü Engelleme Özelliği

Eğer bir kulaklık almaya niyetlendiyseniz ve alma aşamasına kadar geldiyseniz o kulaklıktan nasıl beklentiler içerisinde olduğunuzu bilmek ve karar vermek oldukça önemlidir. Ancak bir noktada bazı özellikler gereksiz gibi görünse bile aktif gürültü önleme özelliğine sahip olması olmazsa olmaz bir özellik olmuş durumda.

Günümüzde hayatın stresi ve yoğun araç trafiği ve insan nüfusu nedeniyle gürültü engelleme özelliği olmayan kulaklıklar en sessiz ve sakin yerlerde bile dışarıdan içeriye ses alarak müzik ve konuşma kalitesini çok kötü yönde etkileyebilir. Bunu önlemek için büyük kulaklık firmalarından en ucuz kulaklık modellerini üreten firmalara kadar birçok firma artık gürültü önleyici özelliğine yer veriyor.

Ancak sadece kaliteli kulaklık modelleri satın aldığınızda gerçek gürültü önleme özelliğine sahip olacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu özelliğin çok düşük bütçeli kulaklık modellerinde neredeyse hiç çalışmadığı veya yeterince iyi çalışmadığına yönelik artık bilinen bir gerçek var. Gürültü engelleyici kulaklık modelleri arasından seçim yaparken çok ucuz modellerin yetersiz kalacağını ve gürültüyü engellemeyeceğini bilerek hareket etmek gerekiyor.

Kablolu Mu, Kablosuz Mu?

Bazı kulaklık modelleri günümüzde hem kablolu olarak hem de kablosuz olarak kullanılabilir. Bu noktada önemli bir karar vermek gerekiyor. Kablosuz kulaklık satın alırken özellikle şarj süresi ve dinleme süresi gibi birçok kaleme dikkat etmek gerekiyor. Bunun dışında ihtiyacınızın hangisi olduğuna karar vermek, kablolu kulaklık mı yoksa kablosuz kulaklık mı istediğinize karar vererek hareket etmekte önemli.

Ya da kadar aşamasında hem kablolu olan hem kablosuz özelliği bulunan kulaklık modelleri arasında karar verebilirsiniz. Ancak bu tür modeller genellikle özellik olarak düşük kaldığı için yeterince gelişmemiş özelliklere sahip kalıyor ve sonucunda kullanıcılarda büyük bir memnuniyetsizlik yaratabiliyor.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.