WhatsApp’a Endişelendiren Özellik

by Cankat Biltekin
0 yorum 3 görüntüleme

WhatsApp’a eklenen yeni bir özellik kullanıcıları endişelendirdi. Akıllı telefonların her daim en fazla kullanılan ilk 3 uygulaması arasında kendisine yer bulan, 2 milyar civarında insanın aktif olarak kullandığı WhatsApp, yapay zeka özelliği ile gündemde.

Yeni gelen beta güncellemesinde ortaya çıkan bir yapay zeka detayı şimdiden bazı tecrübeli kullanıcıları endişelendirmiş durumda. Kullanıcılar gelen yeni güncellemede, uygulamanın Meta AI yani Meta yapay zekasının sohbetlerin belirli bir bölümünü kaydetmesi ve okumasına olanak verdiğini farketti.

Sadece Bir Kısmını Hatırlayacak

Yeni gelen WhatsApp beta güncellemesinde yer alan bu yapay zeka özelliği, özellikle dikkat çekiyor çünkü yapay zeka sohbetin belirli bölümlerini hatırlayabilecek ve kaydedebilecek. Ancak güncellemenin tüm kullanıcılar için henüz sunulmadığı, aktif olarak beta güncellemesinde test edildiği için Meta tarafından bir açıklama yapılmadığı da göz önünde tutuluyor.

Meta, kullanıcıların mesajlarının asla okunmadığını, hiçbir hükümet ile paylaşılmadığını ve tamamen kullanıcıların kendilerine ait olduğunu sık sık tekrarlıyor. Öyle ki şirket, daha önce çeşitli yasal büyük olaylarda bile mesajları kaydetmediklerini ve hiçbir şekilde bu konuda hükümetlere yardımcı olamayacaklarını her seferinde tekrar eden açıklamalar yapmıştı.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.