Apple’ın Yapay Zekası Hayal Kırıklığı Yaratabilir

by Cankat Biltekin
0 yorum 3 görüntüleme


iOS 18 güncellemesi ile gün yüzüne çıkan Apple’ın yapay zekası ile ilgili beklentiler gün geçtikçe artıyor. Aktif olarak kullanımda olmayan ve bu yılın son ayında sadece Beta olarak Amerika’da kullanıma sunulacak Apple’ın yapay zekası beklentileri veremeyebilir.

Analistler, artan sayıda beklentiler ve çığır açıcı olduğu Apple tarafından söylenen yeni yapay zekanın aslında birçok özelliğinin ilk etapta aktif olarak kullanılamayacağına dikkat çekmeye başladılar.

Özellikler Zamanla Kullanılabilecek

Apple, yapay zeka sayesinde Mail uygulamasından Fotoğraflar uygulamasına kadar birçok uygulamada çeşitli kolaylıklar sunulacağını ve artık bir akıllı telefondan elde edilecek en iyi performansın sunulacağını belirtti.

Ancak analistlere göre bu durum hemen gerçekleşmeyecek. Birçok özellik ilk Beta sürümde denenmeye başlayacak ve gelecek aylar ve yıllar içerisinde yapay zekanın tüm özelliklerinden yararlanmak mümkün olabilecek. Özellikle İngilizce dışında diğer dillerde kullanılabilecek yapay zeka özelliklerinin ilk etapta yazılı olarak çok aktif olmayacağı, daha çok görsel aramalar, çeviri ve benzer alanlarda yoğun olarak kullanılabileceği öngörülmekte. Apple yapay zeka özelliklerinin Türkiye’de ne zaman kullanılacağı ise belirlenmiş değil.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.