Telefon Batarya Performansı Nasıl Artar?

by Cankat Biltekin
0 yorum 12 görüntüleme

Akıllı telefon sahiplerinin yaşadığı en büyük sorunlar arasında bulunan batarya performansını artırmak için yapılabilecek bazı işlemler sonucunda batarya performansını en üst düzeye çıkarmak mümkün olabiliyor. Yüksek güç tüketimi nedeniyle çok sayıda akıllı telefonun bataryası hızlı bir şekilde azaldığı için kullanıcılar tarafından şikayet edilirken, batarya süresini artırmak için atılacak bazı adımlar sonucunda eskiye göre çok daha yüksek performans almak mümkün olabilir.

Bir akıllı telefon kullanıcısı olarak gün içerisinde cep telefonunuzu elinizden düşürmüyorsanız ve batarya performansından memnun değilseniz bu durum sizin hatalarınızdan dolayı ortaya çıkıyor olabilir. Uzun ekran performansı ve batarya performansı almak için aşağıdaki adımları uygulayarak cep telefonunuzun batarya performansını en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatın

Her şeyden önce uzun bir batarya performansının en büyük düşmanı arka planda çalışan uygulamalar olabiliyor. Herhangi bir işlem yapılmasa bile cihazda arka planda çalışan bu uygulamalar uzun saatler boyunca bataryadan çalarak cihazın performansında düşüş ve daha kısa batarya performansına yol açabilir. Özellikle bazı arka plan uygulamaları her birkaç dakikalık aralıkta kendini yenilemek için internet, konum ve benzeri bilgileri kullanarak bataryanın daha hızlı tükenmesine yol açarken, bazıları ise tüketim miktarına göre daha düşük batarya tüketebilir.

Ancak bunların her biri bir araya toplandığı zaman ortaya daha kısa süre kullanım süresi çıkarken, arka planda çalışan uygulamaları kontrol ederek başlamakta fayda var. Öncesinde arka plan uygulamalarının ne kadar batarya harcadığını pil ayarlarından kontrol ederek sadece yüksek batarya harcayan uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyerek bu uygulamaları kapatabilirsiniz.

Ekran Parlaklığını Kontrol Edin

Bazı akıllı telefon modelleri günümüzde 2.000 nit değerini aşabilen ekran parlaklığına sahip ve bu durum cihazın ekranının güneş ışığında çok daha fazla parlak olmasına neden olabildiği gibi ev içerisinde bile çok yüksek ışığa sahip olabiliyor. Bir akıllı telefonun en çok batarya tüketen donanımlarından bir tanesi olan ekranlar özellikle giderek geliştiği için çok daha fazla batarya tüketebiliyor. Ekran parlaklığını otomatik yaparak veya biraz kısarak bile çok daha uzun süreler batarya süresi elde edebilir ve cihazınızı şarj ihtiyacı olmadan daha uzun süre kullanabilirsiniz.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir durum da söz konusu. Eğer ekran parlaklığını kısacaksanız sürekli bu şekilde kullanmak istemeyebilirsiniz, bu durumda cihazın sadece batarya durumu azaldığında parlaklığı kısarak performansı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Konumu Kapatın

Akıllı telefonlarda en çok şarj yiyen durumlardan bir tanesi konum özelliği. Konum özelliği açık ise bu durumda cihaz çok daha fazla hızlı bir şekilde batarya tüketebiliyor ve cihazın daha fazla ısınması gibi ek sorunlar ortaya çıkabiliyor. Konum özelliği cihazda açık olduğunda bu servis uygulamalar tarafından tetiklenebiliyor veya herhangi bir uygulama tarafından tetiklenmese bile yerleşik sistem uygulamaları ve harita özelliklerinden dolayı sürekli olarak konumu belirli sunuculara gönderiyor ve cihazın konumunu belirlemek için sık sık arka planda aktif olarak çalışarak daha kısa süre ekran süresi alınmasına neden olabiliyor.

Ekran süresinin azalmasında ve batarya performansında düşüşlerde en büyük suçlulardan bir tanesi olan konum özelliğini sadece harita kullanacak olduğunuz zaman gibi gerekli durumlarda açarak cihazın daha uzun süre ek bir şarj cihazına ihtiyaç duymadan kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Konum özelliğinin kapatılması durumunda bazı uygulamalar yeterince iyi çalışmayabileceği için bazı sistem ayarlarından bu özelliğin açık olduğu zamanlar hangi uygulamalar veya sistem servisleri tarafından kullanılabileceğine dair çeşitli kısıtlamalar getirerek yine performansı en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Gereksiz Uygulamaları Silin

Günümüzde akıllı telefonlarda yer alan birçok uygulama aktif olarak kullanılmıyor ve bu durum kullanıcıların daha çok şarjının hızlı bitmesine yol açabiliyor. Cihazınızda yer alan uygulamaları kontrol ederek daha önce bir kez kullandığınız veya artık ihtiyacınız olmayan uygulamaları silerek performansı artırabilirsiniz.

Kullanmadığınız uygulamaları silmediğiniz durumda bu uygulamaları siz açmamış olsanız bile arka planda çeşitli konum ve benzer özellikleri kullanacaklarından ötürü bataryanızın daha hızlı azalmasına yol açabilirler. Kullanılmayan uygulamalar çeşitli dosyaları işleyerek veya diğer uygulamalar tarafından bunlara yönelik bağlantı oluşturulması durumunda da arka planda boşuna güç harcayabilir ve ortaya daha kısa batarya süresi almanıza yol açan sorunlar çıkarabilir.

Yorum Yaz

Hoşunuza Gidebilir

Techxir
© 2024 Tüm Hakları Saklıdır.